© 2017 Copyright  |  All Rights Reserved 

 Адрес: ул."Опълченска" 66, 1303 София

  • White Facebook Icon
  • Instagram - White Circle
  • White Twitter Icon

Националният политехнически музей с награда за най-оригинално събитие

May 2, 2017

 

Националният политехнически музей взе Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2016 г. Отличието бе връчено за съвместната ни изложба със Siemens България „Завръщане в бъдещето”, посветена на 200-годишнината от рождението на Вернер фон Сименс.

Организираниятот READ&TRAVEL конкурс е за: най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения; най-интересни туристически издания; най-ефективни рубрики и публикации по темата на изложението; най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм, организирани от музеи,общини и др. и най-оригинално събитие в областта на културния туризъм.

 

Той се реализира в рамките на Международното изложение „Културен туризъм“, което се проведе за 14-ти път в гр.Велико Търново.

 

Тази година журито с председател доц.д-р Соня Алексиева и членове: Ирена Георгиева - заместник-министър на туризма; София Божкова - и.д. управител на „Царевград Търнов”; Станислав Славов - консултант в областта на WEB комуникациите в Берн, Швейцария; доц. д-р Красимира Кръстанова – декан на Философско-исторически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“; Наталия Малчева – журналист във в.“Стандарт“ и Елена Делвинска- историк, част от екипа на издателство „Изток-Запад“, имаха труден избор.

В съответната категория НПТМ се конкурира с организираните от община Разград Фестивал „Античният Абритус“ и „Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти”; „Нощ на изкуствата Стара Загора 2016“ – Община Стара Загора; Вторият средновековен събор „Помни славата” - Туида 2016 – Община Сливен; кампанията „Стани приятел на Сливен”; традиционният Русенски карнавал и „Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край” – Исторически музей – Велинград. „Голямото писане...“ получи специална награда за интересната проява.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последни новини
Please reload

АРХИВ
Please reload

СЛЕДВАЙТЕ НИ
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square