© 2017 Copyright  |  All Rights Reserved 

 Адрес: ул."Опълченска" 66, 1303 София

  • White Facebook Icon
  • Instagram - White Circle
  • White Twitter Icon

Фотоателие „BG изобретатели“ - 9 март, събота

March 6, 2019

Каним ви на фотографска среща с 9 български откриватели и изобретатели, променили хода на цивилизацията. Ще разберете повече за българските открития като „въздушната възглавница”, безжичния телефонен апарат със секретар, първия български моторен самолет, миночистачния уред за взривяване на химически мини, апаратурата за откриване и записване на сеизмични и звукови вълни, първото противозачатъчно хапче, първия безжичен сърдечен монитор в света; първия цифров часовник и много други. 


Ще ви снимаме в специална дигитална среда и ще можете да застанете редом до създателите на избретенията, велики учени като Джон Атанасов - бащата на световната компютърна революция, Стамен Григоров - откривател на Lacto bacterium bulgaricum, Карл Джераси – разработил първото противозачатъчно хапче, Румен Антонов – изобретил уникална автоматична скоростна кутия, проф. Виден Табаков - почетен професор на НАСА, Асен Йорданов, Ангел Балевски, Проф. Иван Странски и други. 


За да ви пренесем в автентичната атмосфера на великите български открития, ще използваме фотографии от фонда на Национален политехнически музеи. Ще създадем вашата неповторима снимка-фотоколаж, която принтирана на момента ще отнесете със себе си за спомен.

 

Вход: 
Съботен семеен билет за музея - 10 лв. (за 2-ма възрастни с до 3 деца). Участието в ателието е безплатно.


* * * 


Водещи на ателието са екип на Център Алос: д-р Любен Кулелиев (арт-педагог и фотограф), Боян Бахрин (фотограф) и Росица Маринова (модератор). 


* * *


Събитието е част от поредицата инициативи на НПТМ "Музеят като образователна среда". Фотколажното ателие „Българските изобретели“ се реализира от Център Алос и е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последни новини
Please reload

АРХИВ
Please reload

СЛЕДВАЙТЕ НИ
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square