© 2017 Copyright  |  All Rights Reserved 

 Адрес: ул."Опълченска" 66, 1303 София

  • White Facebook Icon
  • Instagram - White Circle
  • White Twitter Icon

Летни музейни занимания за любопитковци

May 17, 2019

 

Лятната ваканция вече „чука на вратата“. Eкипът на Националния политехнически музей  има готовност да отговори на хилядите детски въпроси: ЗАЩО?, КОГА?, КЪДЕ, КОЛКО?, КАК?... Всеки ден заедно с малките любопитковци между 1-ви и 4-ти клас ще търсим техните отговори.

 

Тази година традиционните летни занимания ще се проведат в две седмици - 03-07 юни и 10-14 юни 2019 г. Заявки се приемат до 30 май 2019 г.

 

В Понеделник:

Ще разберем защо „гърми“, „святка“ и „трещи“ небето. Има ли разлика между мълнията, светкавицата и гръмотевицата? Кой е Нютон и какво е станало с него и ябълката? Земята наистина ли е кръгла? Що е то геоид?

 

Вторник:

Защo вали дъжд?А сняг и град? Има ли връзка между водата и техниката? Възможно ли е колите да се задвижват с вода? Какво е тепавица? Откъде идват имената на градовете Самоков и Мадан? Как покълват семената? Можем ли да си направим космическа оранжерия? Каква знаем за сетивата? Кой е най-големият орган в човешкото тяло? Какво е брайлова азбука?

 

Сряда
От какво се правят парфюмите? Що е то розово масло? Дали мирише хубаво, а яде ли се? Можем ли да си направим сами парфюм? Лесно ли се правят снимки? Какво е камера обскура? Може ли да се рисува със светлина? Искате ли да се посмеем с най-смешните неми филми?

 

Четвъртък
Кой е написал Рибния буквар? Защо се казва така? Какво е астрономия? Искате ли да си „направим“ Слънчева система? Какво е меридиан? А паралел? Къде минава Екватора? Колко са континетите? Къде е разположена България?

 

Петък
Как се подготвя концерт? Какви музикални инстументи са необходими? Какво представляват нотите? Колко репетиции ни трябват за да станем като най-известните музиканти?

 

Всички занимания са съчетани с разнообразни демонстрации, практически опити и експерименти и се провеждат от квалифицирани музейни експерти, имащи опит в работата с деца. Програмата е съобразена с възрастта на децата и с преподавания в училище учебен материал. Предвидени са много игри в дворното пространство на музея и в детския кът на експозицията. 
Занятията се провеждат от 9.30 до 17.00 ч. Децата могат да участват за ден, два или за по-дълъг период. Ние осигуряваме минералната вода, чая и плодовете, а храната е ангажимент на родителите. Местата са ограничени – групата е до 20 деца.

 

Плащането се извършва на място: ул. “Опълченска” 66 (от понеделник до събота между 9:00 и 16:30 ч.) или по банков път: Уни Кредит Булбанк; BIC: UNCRBGSF; IBAN: BG66UNCR96603119994210

ЦЕНИ:


Пакетна цена за седмица – 120 лв.
За еднодневно посещение – 35 лв.
При записани 2 или повече деца от едно семейство – 20% отстъпка;
За участниците в предишни ваканционни училища – цена 20 лв. на ден.
За да се гарантира място е необходимо заплащането да се осъществи до 2 (два) работни дни след записването! 
Необходимо е да донесете бележка от личния лекар за здравословното състояние на детето, предупреждение за алергии или други здравословни особености!

 

Повече информация посетете на тел. 02 931 80 18 или по e-mail: polytechnic@abv.bg 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последни новини
Please reload

АРХИВ
Please reload

СЛЕДВАЙТЕ НИ
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square