© 2017 Copyright  |  All Rights Reserved 

 Адрес: ул."Опълченска" 66, 1303 София

  • White Facebook Icon
  • Instagram - White Circle
  • White Twitter Icon

Уникална колекция от 35 987 Лего елемента гостува в НПТМ

October 24, 2019

 

В чест на учениците, от 16 септември в Националния политехнически музей е изложена интересна колекция от Лего модели на сгради.

 

Серията представя различни по стил и външен вид дву- и триетажни градски постройки с архитектурни елементи от началото и средата на XX век. Могат да се видят пълните детайли на всяка от изложените 11 сгради – нещо, което досега не е правено в България.

 

Историята на серията модулни сгради започва с допитване до юношеската и възрастната аудитория на Лего през 2006 година. Тогава много хора дават идеи за нова серия сгради, които да бъдат затворени, да са в мащаб подходящ за мини-фигури и интериор. Първият модел излиза на пазара през 2007 година и от тогава нови серии се появяват всяка година.

 

Посетителите могат да разгледат лего-зъболекарски стол, барбекю за раци, работещи банкомат и автомат за газирани напитки, сладкарница, балерина, репетираща пред огледало, плъх до кофа за боклук и редица други.

Освен къщите от колекциите 2009-2019 година, са експонирани още Lego Ninjago "къщи" Ninjago City и Ninjago City Docs, които използват същата идея за сгради, в мащаб на Лего мини-фигурка, но са вдъхновени от архитектурата на азиатския изток. Общото количество на Лего елементи в изложената колекция е 35 987.

 

Временната изложба се осъществява с любезното съдействие на Lebgo - Българският LEGO клуб и може да бъде разгледана до началото на декември 2019 година.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последни новини
Please reload

АРХИВ
Please reload

СЛЕДВАЙТЕ НИ
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square